Ελληνικά | English

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

         

ΑΓΓΕΛΙΚΗ Ν. ΚΛΕΦΤΑΡΑ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ 14

34132 ΧΑΛΚΙΔΑ

ΤΗΛ. : 2221083409

e-mail : [email protected]

 Τραπεζουντίου 14
Πλατεία Αγ. Βαρβάρας
34100  Χαλκίδα

Ιατρείο: 22210 83409
Οικία:   22210 89634

[email protected]

Βρείτε μας στον χάρτη

Παιδοδοντία

Η παιδοδοντία ασχολείται με την πρόληψη και θεραπεία οδοντιατρικών προβλημάτων στα παιδιά.

Στο στόμα ενός παιδιού υπάρχουν αρχικά, μόνο νεογιλά δόντια , ενώ καθώς μεγαλώνει, μετά την ηλικία των 6 ετών , εμφανίζονται σιγά σιγά στο στόμα του και μόνιμα δόντια, μέχρις ότου να ολοκληρωθεί η μόνιμη οδοντοφυία στα 12 περίπου χρόνια του παιδιού.


Τα νεογιλά δόντια είναι απαραίτητα, οχι μόνο, γιατί χαρίζουν ένα όμορφο χαμόγελο, αλλά και γιατί συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη των γνάθων και εξασφαλίζουν σωστή μάσηση και ομιλία. Είναι πολύ σημαντική ,λοιπόν, για όλους αυτούς τους λόγους, η παρουσία τους στο στόμα , μέχρι την εποχή της φυσιολογικής απόπτωσής τους. Η πρόωρη απώλεια τους μπορεί ακόμη, να δημιουργήσει προβλήματα στην ανατολή των διαδόχων μονίμων δοντιών και να οδηγήσει σε μελλοντική ανάγκη ορθοδοντικής παρέμβασης.

 

Η σύγχρονη οδοντιατρική έχει πολλούς τρόπους για την πρόληψη προβλημάτων  στα παιδιά , έτσι ώστε  να έχουν γερά δόντια και ούλα, χωρίς την ανάγκη επίπονων θεραπειών. Από μικρή ηλικία, συνήθως μετά τα 5 χρόνια τους, τα παιδάκια πρέπει να επισκέπτονται τον οδοντίατρο και να μπαίνουν σε ένα προληπτικό πρόγραμμα παρακολούθησης,το οποίο περιλαμβάνει:

α. Συχνό έλεγχο δοντιών και ούλων

β. Φθοριώσεις για ενδυνάμωση της αδαμαντίνης

γ. Τοποθέτηση sealants για πρόληψη τερηδόνας

δ. Εκμάθηση του σωστού τρόπου βουρτσίσματος

ε. Οδηγίες και συμβουλές ως προς τη σωστή διατροφή