Ελληνικά | English

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

         

ΑΓΓΕΛΙΚΗ Ν. ΚΛΕΦΤΑΡΑ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ 14

34132 ΧΑΛΚΙΔΑ

ΤΗΛ. : 2221083409

e-mail : [email protected]

 Τραπεζουντίου 14
Πλατεία Αγ. Βαρβάρας
34100  Χαλκίδα

Ιατρείο: 22210 83409
Οικία:   22210 89634

[email protected]

Βρείτε μας στον χάρτη

Ενδοδοντία

Ενδοδοντία είναι ο τομέας της οδοντιατρικής, που ασχολείται με την  ενδοδοντική θεραπεία, δηλ. με τη θεραπεία, που χρειάζεται ένα δόντι, όταν το νεύρο του δοντιού έχει ήδη προσβληθεί από φλεγμονή.   

 Σε κάποιες περιπτώσεις , λόγω προχωρημένης τερηδόνας, έχει μολυνθεί το νεύρο,ο πολφός του δοντιού φλεγμαίνει και συνήθως αυτή η κατάσταση συνοδεύεται από ανυπόφορο πόνο.

 Σε άλλλες περιπτώσεις, μετά από χρόνια συνήθως φλεγμονή , το νεύρο έχει νεκρωθεί και έχει δημιουργηθεί απόστημα ή συρίγγιο , που μπορεί για κάποιο διάστημα να είναι ασυμπτωματικό, αλλά όταν η κατάσταση οξυνθεί, εμφανίζονται έντονα συμπτώματα με οίδημα (πρήξιμο) και πόνο.

Και οι δύο περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με ενδοδοντική θεραπεία κατά την οποία καθαρίζονται εσωτερικά οι ρίζες του δοντιού, απολυμαίνονται και τέλος σφραγίζονται με ειδικά υλικά.

Όλη αυτή η διαδικασία,που κάποτε κρατούσε εβδομάδες ή ακόμα και μήνες, τώρα με τα σύγχρονα μέσα είναι απλή και σύντομη, ολοκληρώνεται σε μία ή δύο επισκέψεις και είναι πραγματικά ανώδυνη.